Maskin vvs & el, styr & regler, termografering & kyla är några av arbetsområden vi är aktiva inom. Välkommen JMVE Kyl & Termografering som firman heter idag, finns i Mjölby med arbetsområde Östergötland med omnejd. Riktar verksamheten mot fastighetsägare, industrikund och tillverkare för att ta tillvara på möjligheten

Om oss

Maskin vvs & el, styr & regler, termografering & kyla är några av arbetsområden vi är aktiva inom.

Välkommen

JMVE Kyl & Termografering som firman heter idag, finns i Mjölby med arbetsområde Östergötland med omnejd. Riktar verksamheten mot fastighetsägare, industrikund och tillverkare för att ta tillvara på möjligheten till en helhetslösning för och inom tekniken i fastighet och i tillverkningsprocessen. Tidigare hette firman Johans Maskin VVS & EL grundades 1995 i september i Linköping. Iden och styrkan att ha ett företag med en bred kunskap till en vid marknad, en möjlighet för kunden att kontakta ett företag med hela lösningen.

Historian bakom

Det var en gång en pojke … eller kanske , så här var det …
Vid starten 1995 * hade jag ett par stora kunder i bakfickan som jag har haft en hel del att tacka för samt fick mig att upptäcka andra kunskaper som jag kunde erbjuda kunden. Med kontoret på fickan och lagret i bilen och ordning på , ja tror ni förstår … 1998 fick vi flytta lagret till Tornby i Linköping , men kontoret var kvar i hemmet. År 2000 i april så stängdes verksamheten igen för en heltidsanställning inom styr & regler branschen och inom fastighet & kontor. För att senare återuppstå igen i full skala i augusti 2001. From 2002 i januari har vi haft lokaler i Hackefors i Linköping med både kontor och verkstad för reparationer & underhåll samt ett visst lager med produkter inom områden Maskin VVS & EL,vi är från 2005 tillbaka i Tornby. I verkstadslokaler med kontor och utställning. Från september 2014 finns verksamheten i Mjölby.

Nytt idag

2012-06-27, har företaget bytt namn, JMVE Kyl & Termografering heter företaget idag
2012-07-02, AAA Soliditet AB, Nordens ledande kreditupplysning, har höjt vår kredit AA = GOD TROVÄRDIGHET

Året 2012

Företaget har hunnit bli 17 år i branschen, vill tacka alla kunder för detta, vi jobbar på…
Har även varit serviceverkstad åt Beulco Armatur i 10 år, för pumpar & hydropresser.

Året 2014

Företaget har nu funnits 19 år i branschen, återförsäljare för ett antal varumärken. Efter ett kort besök till Norge och Oslo under 2013. Så kör vi på som vanligt.

Flyttat verksamheten

Håller nu mera till i Mjölby sedan augusti 2014, kommer med en utställning inom område värmepumpar 6-17 kW (standard). Om kund har behov av större så kan detta lösas.

Året 2017

Företaget har nu funnits 23 år i september, återförsäljare för ett antal varumärken. Har nu varit serviceverkstad till Beulco Armatur i 15 år.
Har certifikat för f-gas hantering kyla/värmepumpar, EHPA certifikat som blev CIN2 för installation av värmepumpar och förlängd garanti, level1 certifikat för termografering.

Samarbetspartner / Tillverkare

Har idag 2018/19 ett samarbete med tillverkare inom:

-Förbränningstoalett (nyhet 2018):
Separett

-Värmepumpar:
Bosch Termoteknik, Ecoforest, Euronom, Nevica, Samsung, Vaillant Group, Fujitsu
värmepumpar för olika behov och lösningar från 3kW – 480 kW , eller så stora du behöver …

-Värmepannor / ved / olja / pellets:
Euronom, Värmebaronen
Värmepannor upp till 1 000 kW

Oljebrännare / Biobränsle:
Bentone, Enertech, Euronom, Värmebaronen
Brännare upp till 4 500 kW

Styr & regler:
Danfoss, Esbe, Regin, Siemens Building CPS
Fastighet och villa med möjlig uppkoppling