Att installera en värmepumpsberedare nedan kallad vp-vvb kan innebära en besparing på upp till 5000 kr per år för ett hushåll. Vp-vvb kan både ersätta en elektrisk varmvattenberedare och komplettera en planerad eller befintlig bergvärmepump med betydande besparingar som resultat. Principen för vp-vvb är enkel. Det

Värmepumpsberedaren som kan spara upp till 75% av din varmvattenkostnad!

nov 06
2013

Att installera en värmepumpsberedare nedan kallad vp-vvb kan innebära en besparing på upp till 5000 kr per år för ett hushåll. Vp-vvb kan både ersätta en elektrisk varmvattenberedare och komplettera en planerad eller befintlig bergvärmepump med betydande besparingar som resultat.
Principen för vp-vvb är enkel. Det handlar om en varmvattenberedare med inbyggd värmepump som flyttar (utvinner) värmeenergi från luften utom- eller inomhus och använder denna för att värma varmvatten.
Vp-vvb har en verkningsgrad på hela 360%, det vill säga att den ger 3,6 gånger mer värmeenergi än vad som matas in i form av elenergi! Detta gör att vp-vvb blir en effektiv sparbössa både jämfört med en traditionell elektrisk varmvattenberedare och en befintlig värmepumpsinstallation.
Jämfört med en elektrisk varmvattenberedare kan vp-vvb spara upp till 5000 kronor per år. En bergvärmepump eller en luft/vatten värmepump räcker i många fall inte till för att både värma hus och vatten och kan vara mindre lönsam för tappvarmvattenproduktion, speciellt på sommaren.
Vp-vvb gör det möjligt att stänga av och förlänga livslängden på den befintliga anläggningen vilket sparar ännu mera energi än tidigare!
Väldigt många villor och radhus har investerat i en värmepump för att värma huset billigt. Med vp-vvb kan du välja om du vill ta värmen ur utomhusluften eller utnyttja inomhusluft, t ex från en tvättstuga med överskottsvärme och sedan leda ut luften utomhus eller till en krypgrund som behöver ventilation.
Vp-vvb finns i två storlekar, 190 för hushåll på upp till fyra personer med normal förbrukning och 300 för större hushåll.
Kontakta mig
Johan Persson
JMVE Kyl och Termografering för mer info.
0708-16 36 27
johan@jmve.nu

No Comment

Leave a comment
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.